SalahKew??

Jumaat, June26..
kat sekolah masa rehat..


hari ney jumaat.. citernyer cam gini...

kriggg....kringgg....kringggg.....

loceng pun bunyi..pe lagi rehat time la..
bangun je dari kerusi pastu sendeng kerusi ke meja *budaya skola bertam*
aku pun gerak la ke arah bestiesss aku, Abi... Joey dah pun turun..
Abi ajak aku g toilet...then bla bla bla bla...

cam biasa g ko0p cari makan... before tu met Joey..and she said (ko0p tade makanan la hari ney, mineral je)
nak g canteen malas.. haha...padan muka.. tahan la lapa...
hmm...
pastu lepak kat white chair.. sembang2 kosong %@$#&.... (^_^)

tengah usha2 orang makan *lapalapalapa* suddenly...H datang straight kat arah aku...
dupdipdupdip...
he said (hai...syifa) aku balass balek hai dye...
dye lak bole buat lawak bodo lak time tu..
pe gy GELAKKK la...kesiann...

agak lama kat situ Joey pun ajak naek class, dye de keje nak buat...
aku pun gerak la..
sampai kelas je...Abi ajak aku lepak2 lua kelas...
untuk *clear eyes* hahaha...
tengah sembang2, gelak2.....
A memanggil aku.....
......dipdupdipdupdipdup......
*panjang sikitt sbb tetibe je panggil*

aku pun menghampiri mamat A tuh...
time tu dye buat mke taleh belahnye...
aku pun cakap ke dye..
(weyh A...tayah buat aku nervous neyh...aku de wat salah ke)
1st soklan dye ajukan...
*baca la dialog bawah ney*


A: kau buat pe??
S:
pe aku buat? asal weyh? muke ketat je...
A: kau suke aku ke?
S: ??? sape cakap neyh?? aku suke I la..
*kebtulan I lalu buat kacau..haha...p/s: padahal memang aku suke I pun..hehe*
A
: membe2 class pun cakap cam tu.. dyowg kata cara kau pandang aku..pastu kau curi2 pandang aku...
S: kau buat lawak eh? mne ade...
A: kalau kau suke ckp la.. tp kau taw kan aku de R..
S: aku tawla..ishhh betul la.. aku suka kawan dgn kau pun...not more then friend...just as a friend.. pe ar kau neyh..
A: kalau cam tu kau gtaw pe kat R?
S: gtaw pe lak weyh...mne de pape..
A: hmmm...kau gtaw cikgu M eh pasal aku dgn R?R ckp kau gtaw dlm FACEBOOK cikgu M..
S: hah??tade mase la weyh ckp bnde2 remeh tuh..smue org kan dah tawu..adoiii kau neyh..
A: R ckp kau gtaw cikgu tuh.. skrg aku dgn R gado sbb hal neyh la...dye kata kau suke aku n aku suke kau..
S: patut la R usha aku cam nak telan jeh..aku tak suke kau lah...kita kawan...
*patut la A ubah tempat n macam2 la bende2 pelik pointing ke aku...sekarang aku dah faham*
S: kalau cam tu aku takan pandang kau dah...
A: ok...pastu pasni kalau ape2 kau diam dah la....
S: okeyhh...



~! A tu yang BENGONG and bersalah sekarang neyh...sebab dye yang 1st tego aku time aku baru pindah masuk class tu...bengong ar kau!! tengok sekarang pedah jadi..isshhhh kau ney..dah taw kau tu ade R asal kau baek2 dengan aku... aku just anggap kau best friend je kodd....tapi sekarang tak dah..aku silap..masalah la..
kau ney memangla..gler aku tade mood sekarang..malas je nak masuk kelas...siot la!!
R tu pun kalau ye kau nak cemburu sangat bertempat la weyh...
kita dah kenal lama kodd...time primary school lagi..
penah ke aku rampas boyfriend orang sebelum neyh..
kecoh la lu..

+ kalau kau de ta puas hati tu kau gtaw je la kat aku...
tayah nak benci aku senyap...aku ta sukela...
dah la duduk dalam class yang sama...
ishhh..benci la cam neyh...
nak cinta cintan pun jauh2 la weyh tayah nak ganggu hidup aku...




(n_n): pe patut aku buat skrg??pusing neyh...tapi kan...buat pe nak pusing2 pening2...
bende neyh bukan salah aku..
...salah A ar...perasan tak tentu pasal
!!!!



Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: