jum layan shisha

Assalammualaikum to reader sekalian ..


entri tuk hari ney syifa nak share pasal kegiatan hisap menghisap ney .. hisap apa ? shisha !! shisha !! haaa penahkan anda hisap benda alah tu ?? eeiiwww i ta kuasa ok .. HAHA .. tada baeknya layan shisha ney.. cayaa la .. penah gak orang kata layan shisha baek dari merokok .. uuuu pada hakikatnya pada benda alah yang namanya SHISHA dan juga ROKOK ... em ta kesah apa brand or apa apa perisa sekali pun .. benda alah tu tetap HARAM pada hakikatnya .. sebab .. benda benda alah tu bole memudaratkan kesihatan .. ye la kan .. bila sedut benda benda alah tu korang mesti layannn pastu khayalkan ? haa ..

pada korang yang rasa diri korang Islam yang layan shisha .. insaf insaf la eh ..
cuba korang baca sepatah dua kata kat bawah ney .. pe lagi scroll down la tetikus tu ..

JenjalanPegiRumahBaru

lokasi::bertamperdana2kepalabataspulaupinang

;: ney my hand with my little brother yg kiutmiut tu ... LOVE our GREEN ^_^::


He's Beautiful OST Music Video



sayapunyahnewhobbysekarang!

maen gitar ?? hobby tu nanti nanti kot .. kelas pun ta carik lagi kat mna lokasi .. haaa COMING SOON .. bila zaman punya coming .. tatau la .. ^_^

I AM . . . . . . . .

Assalammualaikum bloggerblogger semua~!

adoi dunno what to do ney ..
time sekolah dulu ada ja benda nak buat ..tade time free langsung ..
kadang2 sampai BUKU pun ta sempat baca ,..HAHAHAHA ..

oh noo ... i miss my SCHOOL life ~ damndamn i HATE this feeling .. HAHAHA
JEALOUS wen saw my lil brother SHOPPING for school stuff ..
alahai North Star's shoes and and my purple unifrom .. (buku tanak !tanak!! )
HAHAHAHAHA .. this is memang gilerr la wey ..

haaa i nak share dengan u guys ney i mengidam benda ney lama tau ..
last last 2 week camtu i ask my 3rd brother to buy it for me .. but BUT my 3rd brother said ... "NO , u pegi beli sendiri la .. " i pun ape lagi kua muncung panjangpanjang ... T_T
hah .. dushdush .. i WANT !!!!!

haa yesterday yesterday ... u guys know ..
my 2nd brother lak yesterday , he back from workkk ..
he bring back .. OMG !!

Santa datang !!

auwwwcakkkkkcakkkk ~

how are u semua ?? sehat ? haa goood~ ..
ney nak citer la skit .. semalam frust gle kot .. em mna ta frustntnyerrr internet demam sah2 masuk ICU ..haha .. menguji tahap maximum kebosanan kot .. dah tu kat tv la tade cter best ..
cter tuk budak2 skolah yg cuti skola ade la. ..hahaha ...

so so so ..hri ney alhamdulillah internet dah C me dah ..hahaha ..
kureng la skit bosan tuh ..kalau asyik mengadap laptop je pun boring gak kan kan kan ?
syifa nak membanting tulang cuti ney ..ceycey .. TAPIII tak dapat keizinan dari Abah lak ..
adoii impianku terkubur suda ...
kalau fikir dari segi +ve mungkin ade hikmat kan nape Abah ta bg kan ..
haa so apa plan duk umah ?haha pe lagi jadi POOH la.. hahaha

the real life begin ..

morning morning ..


dah breakfast ke smua ?ke ada je yg belum bangun .. HAHA
to anak dara sekalian ta baek bangun lewat2 ..
nanti kawen lambat .. HAHA
hari ney cam boring je .. no outing .. postpone besok .. T__T
tapi tape esok bole jmpa kawan lamaaaa dlu2 time skola rendah ..
tahun 2000-2004 ..dah lama ta jmpa dorg .. cam mne eh rupa rupa paras dorg ..
berkumis ? berjanggut ? tinggi ? gempal ? gelap ? vogue ? terbantut syifa ~! HAHA
tunggu je esok tengok dorg lak ..
toing toing toing ..

itz our LAST DAY not our last meeting

hola good evening all ~!

seperti tersedia maklum .. hari ney comfirm last day .. last exam ..
to sesape yg still exam tu chaiyok chaiyok naa ~

haaa ingat tau ..
today is our last DAY bukan our last meeting ..
so please FAHAM eh .. HAHA .. tamo2 hilang tau ..

tadi de je bebudak sengal ..cakap syifa sombong .. bila dah tegur nyer bole buat dunno ..
sepak lajulaju kang .. HAHA ..

exam tadi so far so good .. hope can maintain the marks .. insyaALLAH amiin ..
ish pe neyh citer pasal exam ney .. abeh dah .. buang2 jauh
so now we think about our NEXT (future) ^___^

ney haa de skit koleksi muka2 budak riang habes SPM ~ HAHA


:: seni sampai ke baju .. time balek ta pasal2 kena sound dengan PK Hem ... *lu poyo ar , nak happy2 skit pun bole* baju tu comfirm sangat dah ta basuh .. HAHA bia sampai reput sendiri ... TERBAEKKK ::



:: muka semua ta bole belah !! sebenarnye macam agak teruja and terkejut ..maklum ar last jadi student la katakan ::

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

so what's NEXT ?
syifa ney poyo ar kan ?dah nak pikir NEXT2 dah .. relax luu ~
HAHA .. whatever la... kita kena selalu pikir ke depan .. baru sentiasa dapat majukan diri sendiri .. up to date .. HEHE.. sekurang2nyer ade matamat hidup kan.. haa~
hari ney je berkobar2 esok lusa atas katil membuta .. HAHA

teringat lak leteran PK Hem tadi ..
" hari ney kamu gembira .. esok lusa tapun 2,3 minggu lagi baru kamu sedar .. haa time tu tingin nak baca buku balek la, tme tu gak rasa insaf.. tibe2 tingat kat cikgu2 , sekolah la .. "

HEHE .. betul tu .. sape mau jadi macam tu ?gila talak .. !

bak kata cikgu Budi .. " lepas SPM adalah permulaan hidup kita .. banyak lagi benda yang akan kita hadapi dan tempuhi.. "

nak tau sape cikgu Budi ?

ney haa gamba cikgu Budi ..
korang kenal cikgu Budi ? HAHA .. ney Qi Razali la ..
dia kan penah berlakon dalam cter Blogger Boy dlu .. dalam cter tu dia as Cikgu Budi ..
sebab dia part time ajar tuisyen .. haaa .. HEHE
episode bape tah dia cakap macam kat student SPM dia ..


-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

soo ..
today jugak berakhir la cter2 kechik dari si budak kechik about school life ..
syifa tau mesti de yang boring baca citer2 syifa kan ? ye la kan cter budak2 .. haa
tape2 faham sangat ..
eh jap jap ..
berakhir citer pasal skolah je tau ..
daily life still go on sampai .........mne eh ?? ye la ye la sampai selagi syifa mampu la..



so dengan rasa hormat lagi bangga .. HEHE

saya BEBAS SUDA ~!!!

:: sorry la muka saya buruk .. npe ta puas hati ? eh bukan2 saya memang budak comot bukan buruk .. saya cuma budak comot yang comey dan dan happy go lucky .. haa etu baru saya ~! ::


syifasyazana

the moment that i was waiting for a longggggg time

selamat pagi dunia ..
alhamdulillah bersyukur saya pada hari masih lagi diberi nafas ..
mengadapnyer saya depan laptop abang saya ney dengan sengaja nak share something ...
hampir sebulan saya tidak meng-update blog saya ney ..

seskemnyer saya pada hari adelah kerana kerana kerana
hari ney

!~ LAST DAY FOR ME AS A STUDENT ~!