dun to0 PERFECT =.="

I'm not perfect. I also like the ordinary people who often make mistakes. no person in this world regardless daripadaa make mistakes. mistakes that we do so that makes us better and more mature. because we are aware of the offense. realize that even if we watch out for. nor do we pretend not to know such stupid but arrogant.

just human

Insan Biasa was the little..


after the incident. I feel that I am too familiar with you. This feels very awkward for himself as a new person called yesterday. What should I pass is I must be strong to face all these trials.

They are ... that i ♥

slightly by about THEM

they were my good friend !
they are awesome !
they are always cheerful !
they are also great !
they also cure my grief !


in short
they are EVERTHING to me


Tengah "SEJUK" !

it cames from my HEART =)

At the maximum level of patience. This past so I will not ever care about your presence in front of me. You also do not have to con yourself you to pretend to love me. and I probably will not hurt anymore because of you. you who want these circumstances, not I want.

Since I Found You


layan je MV ney ..best sgt !

n i a t - h a n y a - i n g i n - b e r k o n g s i

Assalammualaikum ..

Niat hanya ingin berkongsi agar diri selalu berjaga - jaga dan berhati hati ..

Hanya Allah SWT sahaja yang layak memiliki sifat ini kerana Alllah-lah yang mencipta sekalian alam dan pemilik segala kekuatan. Maka, tidak salah bagi Allah SWT untuk merasakan diri-Nya hebat,untuk menunjuk-nunjuk kehebatan-Nya, dan mengagungkan diri-Nya.

Manusia yang ujub merasakan dirinya hebat. Contohnya, seseorang itu berasa ujub apabila dia berdoa lebih lama dari orang lain,berasa ujub apabila sujud lebih lama daripada orang lain, berasa ujub apabila sedekahnya lebih banyak daripada orang lain. Mudah cerita, bisikan yang terlintas di hati berbunyi seperti " Uishh... aku sujud lebih lama daripada dia ..."

Perkembangan pesat teknologi di zaman ini menjadikan penyebab penyakit hati juga turut maju selaras dengan perkembangan semasa. Penyakit hati ini akan meresap bersama-sama pesakit dan mengikuti perkembangan dunia. Berikut merupakan sedikit sebanyak contoh -contoh ujub atau riak yang telah wujud di zaman moden.

Best Girlfriends Forever !

tengoktengok .. mimitmimit muka budakbudak tu ..

ceriaaa ~ je kan ? diorang tu memang mengamalkan .. !!

healthy kan ?gegege

ok ok senang nak story ..diorang ney da lepak kat rumah dah 2 hari dah .. ta penanh kesah pun... sebab diorang ney ceria dah tu .. ishhh asyik gelak ta ingat dunia .. ...klau stay dengan diorang ney .. hati yang remuk , , kucewa , ta gumbira .. bole jadi happy gile2 ..
dah la diorang neyh comelcomel belaka ..
kitorang kenal dah lama .. ta penah jemu berkawan buat masa sekarang.. i wish sampai bilabila kita kawan dan tetap kawan sampai bilabila ..

CINTA c.i.n.t.a !

Assalammualaikum ..
ok ok pendek cerita today syifa nak cakap pasal cinta .. cinta ? cinta is LOVE .. love ? love is CINTA .. betul la kan ? HEHE .. so tadi dapat email from one of my friends .. dia cakap pasal cintacinta ney ..
mesti di antara reader ney tengah bercinta
kan ?? kan ?? hah ?! SINGLE ? em syifa ta mention pun cinta pada pa kan .. haa so jangan salah anggap tau ..
cinta ney pada macam2 .. bukan saja pada manusia , flora or fauna .. most IMPORTANT .. cinta kepada ALLAH swt ..


what should i do / what do i do


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









i got a JOB ..

Koniciwaa

i got a job .. so after this tada la i'm always play around kan.. hehe .. there not a big job or i'm doing part time job .. my Abah wont allow because i just a budak kechik..hehe .. actually i'm just like i'm helping someone who will get marriend ..
she ask me to do a guestbook ..oh man ! i never made it before .. em how meh .. she said that i so

kawen oh kawen !


assalammualaikum semua ~ !!

dah hi tea ke korang ?apa menu korang petang ney ? toink toink ..!
ke korang still yang kebingungan tatau nak melantak apa ..haha ..


syifa tingin nak makan kebab .. kebab ! kebab !
salu makan kebab time puasa bulan ramadhan je .. tu menu wajib ..
bole kata everyday gak la makan kebab time bulan puasa ..haha
kebetulan my beloved Abah beli roti pita .. so apa lagi mula la ketagih nak makan kebab ..
sebab label plastik roti pita tu ada gambar kebab .. gila buat air liur meleleh ~!! haha

Finally-i-Made-iT


hey semua !

!~ FINALLY I MADE IT ~!

today i made it .. made what ?
most popular food in Penang was Nasi Kandar .. but i'm not made it ..not time for it , okay .. haha ..
curry or gulai also most popular food in Penang .. just mention curry , people will said Penang .. i'm rite ?
when said someone from Penang , people will said " ur fav.food must be curry , rite " hahaha ..
betul kan ? i'm not anak mami but i just stayed in Penang .. different tau ..

today my Abah request nak makan curry kepala ikan .. hah ? what ? i never made any spesis curry before .. hahaha .. so whats now .. just hentam saja lah ..

less than 1 hours ...

Esspecially to ALL Muslimah

Assalammualaikum to all the reader ..
ta kesah la muslimah either muslimat..
kalau si reader tu seorang muslimat , rajin rajin la dia mengingati muslimah muslimah terdekat dia .. maybe realtives or friends ..

** adoi sounds like i'm ustazah la .. HEHE .. ta salah kan kalau kita saling mengingati antara satu sama laen .. mungkin benda yang selalu kita buat tu salah dari segi agama cuma kita je yang ta penah tahu . so bila dah tahu pandai pandai la berubah .. saya ta kata yang saya ney baekk plus perfect .. tada diantara kita yang sempurna pun .. so for this entri saya bukan nak menyindir or kutuk sesapa ..sumpah tada niat langsung pun .. saya ikhlas .. saya hanya sekadar berkongsi ..
jika awak ta bole terima , itu terpulang .. saya hanya jalankan tanggungjawab sebagai seorang ISLAM yang prihatin ..


My First Entri for two thousand eleven

Bismillahhirahmannirrahhim
Assalammualaikum
Salam 1 Malaysia

ehemehem .. todayyy January 4 2011 .. waahh suda 2011 .. dulu masa sambut 2010 , takutt sebab Sijil Peksa Mustahak .. haaa.. BUT now sama je rasa takutt tu sebab SEBAB 2011 ney adalah tahun di mana menentukan perjalanan hidup saya dan budakbudak yang terlibat .. huuuuu .. takut .. tau apa tu ? emm RESULT laa .. agegege.. toink toink toink .. tatattattta
------ *kroniksangat* -----


ok ok entri ney suspose on the 1st day of January la kan ... haa tapi nak buat macam mna on that day kena balek kampung kejap .. rindu orang di kampung .. tapi balek kejap je .. walaupun balek kejap , rindu tu terubat la jugakk .. weeee ~
syifa sambut NEW YEAR tahun ney dgn cough and flu .. haha .. ney abg 3rd punya pasal la .. sebar sebar virussesss lak .. atoiii saba je eh .. to my abg 3rd GET WELL CEPATCEPAT tau .. pastu share la sehadd tu skit eh .. heee ~~
di sebabkan today January 4 , nak buat entri ney macam diary skit .. heehe. . ye la nak gak 1st January tu .. so start story on 1st January .. then then story todayy .. haa ....