My First Entri for two thousand eleven

Bismillahhirahmannirrahhim
Assalammualaikum
Salam 1 Malaysia

ehemehem .. todayyy January 4 2011 .. waahh suda 2011 .. dulu masa sambut 2010 , takutt sebab Sijil Peksa Mustahak .. haaa.. BUT now sama je rasa takutt tu sebab SEBAB 2011 ney adalah tahun di mana menentukan perjalanan hidup saya dan budakbudak yang terlibat .. huuuuu .. takut .. tau apa tu ? emm RESULT laa .. agegege.. toink toink toink .. tatattattta
------ *kroniksangat* -----


ok ok entri ney suspose on the 1st day of January la kan ... haa tapi nak buat macam mna on that day kena balek kampung kejap .. rindu orang di kampung .. tapi balek kejap je .. walaupun balek kejap , rindu tu terubat la jugakk .. weeee ~
syifa sambut NEW YEAR tahun ney dgn cough and flu .. haha .. ney abg 3rd punya pasal la .. sebar sebar virussesss lak .. atoiii saba je eh .. to my abg 3rd GET WELL CEPATCEPAT tau .. pastu share la sehadd tu skit eh .. heee ~~
di sebabkan today January 4 , nak buat entri ney macam diary skit .. heehe. . ye la nak gak 1st January tu .. so start story on 1st January .. then then story todayy .. haa ....




January 1st 2011 ,

all this happen masa 12midnight .. ye la tengah excited menunggu firework neyh .. tunggu punya tunggu after 12 something baru meletup .. ishhh apeedahhh ..



:: budakkk tu dah chubby sekarang .. tu padahnya cuti lelama ..haha ..::
note:: ini adalah gamba PERTAMA dalam 2011 .. haa ..comey ta ? hehe .. gamba ney memang half bukan crop .. ^_^


:: ney ney sis Farah Idayuuu ~ .. emm time neyh tengah tunggu firework (konon arr) .. at last ada la jugak walaupun lambat dan skit jee .. heee .. ::


still in the same day .. after zohor Abah said jum balek kampung .. tu kira unplanned la .. tetiba je ..pastu siap siap .. vrooommm ... after 2 hours sampai la PERLIS .. ^_^
semua sedara sehadd2 belaka .. ALHAMDULILLAH baguihh ..

petang tu amek angin kat luar .. udara kat kampung kannn nyaman .. haa ..
sambil sambil tu tengok adek + sepupu-ss maen bola .. aktiviti beriadah la tu .. syifa as penonton jehh .. sehadd mata .. haha


budakk tu COMEYYY kan ??
:: a few minute before the game start .. NAQIB (red) MIZAN (black) ::
adek NAQIB tu NAKAL dah tu COMEL pulak pendek kata budak tu macam macam kerenah .. pastu suka je buli adek MIZAN tu .. dah la adek MIZAN tu SOPAN , BAEK ,COMEL ..


then the match pun start la .. pastu my lil adek (white ) pun join sama .. 1 macth ada 3 team .. 1 team ada 1 player ONLY ..macam mna tu ? pelik kan ? hahaa .. layan jeh kerenah bebudak ney .. pasti terhibur dan tergelak terbahak bahak .. haha

nice ta halaman kampung sayaaaa ??heee ~

January 2nd 2010 ,

the story was .. that i follow my dad pegi market .. this is not my first time .. but last pegi pun dulu dulu kala ... tah ta ingat sangat bila .. yang pasti time tu pegi bertiga dengan Arwah Mama .. now pegi berdua je dengan Abah .. Abah pegi market every Sunday .. pegi sorang ..but that day syifa offer diri nak pegi .. so bangun awal pagi yang biasanye lewat ..haha

syifa ney bila je dengar "shopping" mesti nak sakan .. haha .. perempuan kan ..
market tu area P.Manggis .. so bila arrive n sampai je mesti la budak kechik ney tanya byk kan .. haha .. jakun la skit .. makan tau , nama sorry ta kenal .. hahaha ..

so gini cter kat pasar ~~~~
ney ikan apa ? hah asal pelik sgt nama ? apa bezanya itu dgn ini , sama je tengok ?
tu bab ikan ..
pastu masuk lak bab vegetables .. jumpa bawang besa sgt ,.. tapi Abah ta minat .. Abah nak yg sederhana size .. pastu pusing2 .. " Abah , nak kangkung , mana kangkung ? tada org jual ke ? org sini ta makan kangkung ? " haha ..
last2 jumpa gak .. tapi ta fresh .. tape la kemponan sgt ..

balek umah masakkk la ...

January 3rd 2011

tu kan date untuk budak sekolah.. sekolah !!
syifa cuti .. tapi tu la kena gak bangun awal , prepare breakfast macam biasa sebab lil adek pegi sekolah .. adoii kamu ta boleh buat sendiri ke ? kakak nak rasa macam mna cuti time orang tengah kalut pegi sekolah.. haha .. kejam nye ..


January 4th 2011


em ok ok today's entri adalah i spend 3 hours kodd nak buat entri neyh .. haha ..
tu la namanya budak tada keja .. hehe .. so ney aktiviti kat umah.. udpates blog then makan ! hehe .. haa cakap pasal makan .. ingat nnt nak try buat kebab .. adoii lapanyerr bila sebut pasal kebab .. salu makan kebab time bulan puasa je .. time tu je sedap .. (nafsu je tu ..haha ) .. korang nak ? hehe

haaa entri ney macam diary kan ? hehe .. kat sini syifa nak cakap kat korang semua , that i got my best 2011 on the begining.. hope until end of 2011 also .. and and kalau bole sampai bila2 je nak bestt .. okay okay i stop now ...hahaha




sekian ..

syifasyazana



Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: