apa punya manusia

sakit hati ! sakit hati ! arghhhh sakit hati ! bangun awal awal pagi dah sakit hati .. Ya Allah geramnya yeyn kat sorang hamba Allah ni .. nak nangis meraung guleng guleng pun ada . aishh kenapa la dia buat yeyn cam ni T_T
yeyn tak buat salah pun kat dia , tiba tiba je dia tu .. tak faham betul la yeyn .. napa la yeyn baik sangat dengan dia sebelum ni ..rasa macam nak sepak dia laju laju * boleh cam gitu ?  *


nilah yang orang kata . Tak semua dapat peluang kedua .. dan semua berhak dapat peluang kedua ..
tapi ' berhak ' ke pemberi peluang dikhianati ?

dan orang dah kata bila kita dapat peluang kedua jadi gunalah sebaik baiknya.. hargai peluang yang ada .. jangan biar benda tu jadi sia sia.. rugi la hidup ..ye dak ?

okay honestly , yeyn tak berdendam pun dengan perempuan ni .. cuma geram je la.. kalau ada apa apa yang tak puas hati cakap je la .. dalam hal ni ..yeyn memang tak salah pun .. yeyn jadi mangsa keadaan je .. yeahh yeyn salu jadi mangsa keadaan dan semasa T-T

:: suka hati dia je nak block yeyn ,  nak unblock balik pastu block balik.. errrr .. ada jugak manusia macam ni ..dia tadak hati dan perasaan eh ? * kesian banyakbanyak kat dia *

Diari seorang pelajar : Assignment berlonggok longgok !

hoyeah ! now we talk about assignment ..dem ! dengar je assignment terus otak serabut .kankan ? Hahaha
yeyn pun ada banyakkkkkkkkkkkk assignmnet .. tak terbuat lagi ...know what ? hari ni sabtu .. on this coming monday dah nak kena hantar ..

yeyn kena siapkan timetable ,  drawing ,  lettering .. boleh ke nak buat semua tu esok ? dengan kerja rumah lagi * dulukan yeyn housewife fulltime * oh my gucci .. prada ! help me ..~!

byee nak tido ! zzzZZZZ

Macam macam benda pelik

jarang dah online facebook nih ..macam macam jadi ..
sorry la kecoh2 benda kecik ni.. sebenarnya tada menda nak update buat entri ..hehe

( right clik untuk gambar besar )

yeyn siap bahagi guna kotak warna warni lagi .. hehe .. kotak purple yang gedabak besar ni masalahnya kat situ je yang boleh scroll down ..bukan semua..kat bahagian tengah2 je .. pening dibuatnyaa.. kotak merah pulak asyik post pasal aktiviti orang ..orang kata macam twiter ..ye ke ? tak tahu pun .. kotak biru belah kiri pulak ..bila tekan [MORE] , column bawah ilang .. cam gampang je .. adehhh ..yang last sekali pasal kotak warna peach * sepatutnya warna hijau * tu .. tu tada masalah sangat .. benda tu asal kat  bawah sekali ..

ni satu hal .. dem dem ! hik hik .. yeyn umur 25 ? no wonder la ramai panggil yeyn mak budak lah .. arghhh apa la diorang ni ..tak bertimbang rasa langsung


benda ni pelik sikit la..Hahahaa .. okay assignment berlonggok2 kat celah almari baju ..isnin ni kena hantar .. bila nak buat ? malas nyaaa T-T

bye korang ..yeyn nak pegi solat maghrib ^___^

Salam Jumaat

Assalammualaikum semua ..

hari ni tak tahu nak tazkirah apa ..hee .jap lagi ada kelas..  assignment sekerat jalan je ..huhuhu
untuk hari ni just nak share satu yang menakjubkan ..

tahukah korang ,
pada bulan Oktober nanti akan ada 5 kali hari Isnin, 5 kali hari Ahad dan 5 kali hari Sabtu.
Ini hanya akan terjadi setiap 823 tahun..inilah Kebesaran Allah.... SubhanaAllah ^__^



korang tak caya cuba check calender sekarang * 7 saat kemudia * haa betulkan ? heee


yeyn nak gerak pegi kelas..ok byee


Diari seorang pelajar : Percubaan untuk membunuh diri .

Assalammualaikum semua .. yeyn masih lagi waras okay ..haa jangan nak pikir bukan bukan ..
Ya Allah penatnya ! lately ni , errr padahal baru je 4 hari start kelas tapi rasa macam bertahun tahun pulak ..Kih kih kih ... BARU 4 hari tapi kerja2 kena buat walaweh banyak gila .. tak cukup kudharat ..

" I'M TIRED & SICK WITH WORD RE-DO - -" "

dah la tangan sakit .. kaki pun sakit .. alaa bila nak biasa dengan keadaan ni .. penat laa.. rasa macam nak give up pun ada ..nak nangis meraung dalam studio pun ada .. nak sepak sepak kertas pun ada .. alaaa - -"
teruknyaaa .. boleh tahan ke 2 tahun cam ni ?

Percubaan untuk membunuh diri ? yeahhhh
tu yang kawan2 kelas kata kat yeyn .. Hahaha. . tangan yeyn kan luka kat pergelangan tangan .. so entah macam mana diorang boleh kata yeyn cuba nak bunuh diri ... konon2 tension la kan... Hahaha ..sengal betul diorang..

for now tak terasa lagi ..lagi pun bunuh diri kan dosa besar ..adhoiii ..

apa apa pun yeyn kena jugak kuat dan tabah mengharungi semua ni .. yeyn kena ingat sapa yeyn dan juga ingat perngorbanan hamba hamba Allah tu ^____^ .. nama ? rahsia lorh ...

okay okay ..bye korang .. senyum2 salu ..jangan stress stress sangat ..hik hik hik

Diari seorang pelajar : Malas nak masuk kelas ..

Morning korang !

Yeyn malas gila nak pegi kelas .. kelas pagi ni pukul 9 .. memang la lambat lagi ..skrg baru pukul 8 .. tak kira tak kira .. yeyn tetap malas ..Hahaha
bukan apa , tangan yeyn sakit lagi..tak boleh nak bengkok2 * menaip boleh .hihihi *.. semalam lukis pelan pun sampai pukul 1 .. ukuran asyik lari je ..
yeyn ni memang suka sungguh membahayakan diri sendiri - -"

kenapa seminggu ni rasa lama eh ? Hehehe ^__^v


bye korang ! nak pegi mencekik roti canai ni ..heeee * dengan tak mandinya..haha *

Diari seorang pelajar : Did you know what is T Square ?

hey korang ..yeyn baru balik dari kelas .. tak mandi lagi nih ..teruih nak update .. hahaha



korang tahu apa benda ni ? ni la namanya T Square .. yeyn kan amek course senibina .. * bakal arkitek gituww. Hahaha * so , yeyn perlu dan penting la benda ni pada yeyn .. sebelum ni yeyn tak pernah guna , kat rumah pun tade.. so beli yang baru .. yeyn ni rajin sangat .. lepas habis guna mesti nak simpan balik dalam plastik ..Hhahaa.. alaa yeyn kan jalan kaki balik rumah kena la simpan balik kang terlanggar sana sini silap haribulan patah pulak...kena pulak beli baru ..kan dah rugi ..Heeeeee ^__^v

demikiannya mulai hari ni yeyn takkan simpan dalam plastik balik .. yeyn agak serik .. sebabnya ? T Square tu kan baru .. so setiap bucu dia mesti la tajam2 lagi - -"
then tadi entah tersalah tarik terus terkena tangan yeyn T-T ... berdarah non-stop .. sebab kena kat urat lagi.. Ya Allah , sakitnya bukan kepalang .. memang teruk ..
kawan2 yeyn bawak la yeyn pegi farmasi .. kalau klinik tak sempat .. errrr



so inilah hasilnya T-T


ps: bukan senang nak jadi arkitek ni - -"

okay la yeyn nak rehat ..pening2 , rasa nak pengsan pun ada ..malam ni ada assignment  + medical check up + pastu nak tengok BOLA .. ^____^

Honda Insight

what's up dude ? heee korang baca tajuk pun cam tak menarikkan .. bagi yeyn menarik sebab yeyn minat kereta .. tambah2 keluaran Honda.. entoh lerr kenapa ..mungkin sebab abah guna Honda kot .. Majalag Honda keluaran July or June yeyn tak sure ada keluar pasal Honda Insight ni .. memang menariklah .. jatuh hati tengok Honda Insight dalam majalah Honda tu ..

nak dijadikan cerita , tadi time yeyn baru balik dari kolej .. yeyn nampak buntot kereta ni je .. dalam hati detik " mak kau semadnyee " ..pastu dah dekat dengan kita tu " ohemjayyyy Insight derr " dah la wana putih .. semad gila .. bila agaknya yeyn nak drive kereta nih ? ahakkkk .. * berangan guling guling atas katil *







macam okay dak ?hehehe
yeyn baru perasaan kereta ni ada sikit sebanyak persamaan dengan Honda CR Z .. Honda lagi - -"
yeyn jumpa kereta Honda CR Z ni dalam game je .. pastu terus google .. bentuk unik gilosss .. dan tade sapa2 lagi bawak kereta ni kat Malaysia .. sambil jerit kuat kuat " I wanna be the first person who drive this car " .hahaha .. memang coolio !


kereta ni pun semad kankan ? heheheee ^__^

bye korang ... thanks  membaca

Hukum Anjing Menurut Syarak


.:: Video ni sekerat je haa ..sebab ni baru part 1 dari  7 , rajin rajin la tengok yang lain juga ::.
http://www.youtube.com/user/nasiruddien

HUKUM ANJING MENURUT SYARA
AHLI SUNNAH WAL JAMAAH BERMANHAJ SALAF

Dalam apapun persoalan agama, setiap mukmin wajib berpandu dan menyelesaiakan segala perkara yang timbul melalui al-Quran dan al-Hadith yang sahih. Setiap mukmin wajib mengimani keputusan yang ditetapkan oleh kedua-dua sumber hukum tersebut. Tidak sepatutnya bagi setiap mukmin terus menerima fatwa tentang najis atau sucinya sesuatu benda, serta haram atau halalnya sesuatu perkara jika sesuatu fatwa tersebut tiada landasannya dari al-Quran atau al-Hadith. Termasuklah yang bersangkutan dengan isu anjing.

Sesuatu fatwa sama ada yang menghalalkan, mengharamkan atau menajiskan, hanya dapat diterima apabila disertakan dengan keterangan (dalil) yang bersumberkan dari al-Quran atau al-Hadith yang sahih sahaja.

Menghalalkan atau mengharamkan sesuatu dalam agama termasuklah menganggap suci atau najisnya sesuatu benda jika tidak diambil dalilnya dari al-Quran atau al-Hadith, maka hukum tersebut dianggap suatu yang diada-adakan atau bid'ah.

"Padahal Allah telah menjelaskan kepada kamu apa yang telah diharamkan kepada kamu". AL 'ANAM, 6:119.
Semua persoalan agama telah diselesaikan oleh Allah dan RasulNya melalui kitabNya. Sebagaimana firmanNya:

"Hanya sesuatu yang halal itu ialah yang dihalalkan oleh Allah di dalam kitabNya, dan sesuatu yang haram itu hanyalah sesuatu yang telah diharamkan di dalam kitabNya. Dan apa-apa yang tidak disebutkan oleh-Nya (Allah) maka itu adalah sesuatu yang dimaafkan(dihalalkan) bagi kamu". (H/R Ibn Majah.)

"Yang halal itu telah jelas (di dalam al Quran dan al Hadith) dan yang haram itu telah jelas. Di antara keduanya ada perkara-perkara yang samar-samar, tidak mengetahui kebanyakan dari kalangan manusia apakah itu halal atau haram? Sesiapa yang meninggalkan perkara (seperti) itu ia telah menyelamatkan agamanya dan maruahnya, maka dia telah terselamat. Sesiapa yang menjatuhkan dirinya pada sesuatu perkara seperti itu ditakuti ia telah melakukan yang haram ". (H/R al Bukhari dan Muslim.)

Diari seorang pelajar : I got new a name from my lecture ..

hey guys .. know what , i got new a name from my lecture .. aww sweet yoo ...
hehe ..sebenarnya cam ni ceritanyaa  .. nama yeyn ( nama sebenarlah bukan 'yeyn' ) sama dengan nama one girls ni .. nama dia panjang .. ada 3 perkataan .. nama yang sama dengan yeyn tu nama akhir dia.. tapi dia lebih bahagia orang panggil nama tu ...dan dia dah biasa dengan nama tu , ye la kan ..dah lama orang panggil dia guna nama tu ..begitu juga la dengan yeyn .. tapi nama yeyn tu kat depan ..sebab tu orang panggil ..

then masa kenalkan diri sorg demi sorg .. lepas turn yeyn , turn that girl pulak .. the lecture pun cakap tak boleh panggil nama sama .. * memang la kan , nanti keliru * 
so then the lecture call me Ana Syasya  .. ohemjayyy .. aww aww sweet kan ?haha ..that girl , we call her Nabila

so do call me Ana Syasya ..heee ^___^

okay korang ..yeyn got work to do ..dah amek senibina so kejanya melukis la ye dak ..
byeee korang take care yoo!

Diari seorang pelajar : Today's class , i learned a BIG thing ..

Assalammualaikum semua .. korang sihat ? haa bagus ^___^
Malaysia panas kan ? *bajet cam duk luar negara* .. heee


yeyn baru je balik rumah .kelas hari ni habis pukul 5 .. dengan malas + penat penat penat ... yeyn tetap nak update pasal benda ni .. merujuk kepada tajuk Today's class , i wass learned a BIG thing .. that make my eyes open and make me feel " Ya Allah besarnya pengorbanan hambamu itu "

ini hanya pendapat yeyn .. yeyn tak tahu apa yang hamba Allah tu alami . yeyn belajar course lukisan senibina ..kira under architecture .. bawah architecture ni ada banyak cabang .. yeyn baru tahu semua ni semalam .. masa yeyn tengah usha Uitm Perak .. and no wonder yang yeyn dengan hamba Allah tu belajar dibawah satu bidang yang sama .. just level kami lain ..level dia lagilah tinggi .. pasti banyak keja kena buat..

yang buat yeyn rasa terharu lagi berbuak buak rasa bersalah tambah dengan kesalnya adalah masa lecture tu dengan cakap pasal  course yang yeyn amek ..katanya " course kamu ni kamu perlu bersedia dari bentuk fizikal kerana course kamu ni perlu kerja yang banyak .. sampai satu masa nanti kamu akan terasa macam tak cukup masa makan , rehat ... sampai kamu tido pun tak cukup " masa dengar lecture tu cakap macam tu yeyn rasa melayang je dengan rasa bersalah ..

yeyn ni terlalu memaksa dan terlalu penting diri sendiri .. terlalu mengharap yang terbaik .. sungguh yeyn kesal .. yeyn bersyukur satu je , walaupun hamba Allah tu sibuk dengan kerja2 dia , walaupun hanya sekali sekala dia bertanyakan khabar sampai yeyn terasa diri ni tak diperlukan.. yeyn bersyukur sebab sekurang2nya ada juga seciput masa yang dia luangkan untuk yeyn ..

lepas ni keja yeyn bertambah2 .. mungkin Allah nak tunjuk balik .. yeyn doakan hamba Allah tu berjaya dengan cemerlang ..yeyn akan kurangkan diri yeyn dalam hidup dia. .yeyn terasa diri yeyn ni satu beban bagi dia. .
yeyn mula sedar semua ni .. yeyn rasa bersalah .. " Awak ! maafkan saya eh.. "

Diari seorang pelajar: 1st day class

Morning korang semua .. Mulakan hari ni dengan senyuman okay ? korang pegi depan cermin then pegi senyum lebau lebau .. apa orang kata ' senyum sampai ke telinga ' ..haa kankan ? hee

okay today was 1st day class ..kelas start  pukul 9 .. now 8:30 .. yeyn masih dirumah ..heee .. cuak gila rasa , berdebar debar - -"

hari ni masih berbaju kurung .. pakai baju kurung warna putih berbunga purple ..with purple shawl .. ^___^
Isnin dengan putihkan ada kaitan .. tak tahu ? cuba korang google ..mesti ada..

breakfast hari ni yeyn makan Twiggies Gardenia je .. pastu air masak ..
sekarang nak pegi calit foundation kat muka sikit .. yeyn bukan pegi melaram tau ..just nak cover eyebag je ...
by the way yeyn bukan jenis yang suka mekap mekap ni .. takan yeyn nak pegi kelas dengan muka sakai kan ?hehe ..
okaylah korang nanti yeyn berceloteh lagi eh ..chowwww~!

vlog + blog

Hi everyone ..  sebelum yeyn keluar dinner dengan family, yeyn tergerak hati nak buat entri pasal vlog juga blog ..

dulu ramai yang rajin tahap dewa berblogging , sekarang pun ada lagi ..diorang2 tu masih aktif.. as we know pun ramai blogger blogger berjaya lagi famous .. takkan korang tak kenal ..fuhhh ! yeyn kena listkan nih ..

Maria Elena


Fatin Liyana


Hanis Zalikha


Cik Epal


Ben Ashaari


Yuyu Zulaikha


Abe Hiro


ps: yeyn susun randomly je ^__^v

haa ni antaranya la.. actually ramai lagi .. kalau nak list kan semua boleh kenalah yeyn taip empatpulohenam malam.. sorry eh yeyn kesuntukkan masa dah tu kalau tertinggal satu dua kang ada lak yang merajuk ..hehee ..haa tu cerita pasal blog ..

now kita cakap pasal vlog pulak .. vlogger tempatan je lah ..  haa sapa tak kenal vlogger tempatan kita ? awwww

Mat Luthfi


Anwar Hadi

both of them memang selalu dah orang sebutkan ? siap tergila gilakan lagi ..ahakkk ..
ni yeyn nak cakap pasal vlog lagi ..vlogger baru .. diorang dah lama jugak la bukan semalam join vlog ni .. just semalam je yeyn explore race dunia vlog ni ..yeyn jumpa macam macam orang ..ada yang best ada yang kureng ..hehe ..tu semua atas kita.. kita tak sama ..ye dak ?

Aiman Azlan
yeyn tertarik dengan idea serta mesej yang disampaikan oleh beliau .. then yeyn tertarik dengan speaking omputihnyaa..memang superb laa ..


Shahrin

yang ini yeyn baru je enjoy vlog dia tadi .. no wonder la dia sebaya dengan yeyn .. hehe .. Shahrin juga ada mesej2 tertentu yang dia sampaikan melalui vlog dia juga pengalaman dia .. best !

kalau korang perasaan 4 vlogger atas ni , semuanya stay luar Malaysia .. masing masing ber-vlog untuk menyampaikan sesuatu mesej yang amat lagi berguna untuk semua dan ada kalanya hanya suka suka .. korang ber-vlogging ni best eh ? .. cam best je ..hehe ^__^ .. ada jugak blogger blogger yang ber-vlogging .. macam Maria Elena .. Cik Epal juga ..

okayyy cukup la sampai setakat ni , kalau ada info best2 pasal vlog ni yeyn sharing lagi ..InsyaAllah .. ..sekarang pukul 9.21 waktu Malaysia..hikhik ...yeyn nak pegi bersiap ..nak keluar dinner .. adiosss !

Dadih warna pink !

gambar ni atas kerjasama Inchik Google Images ^__^


yeyn stay berdua dengan lil adek .. yeyn jumpa kotak dadih dalam kabinet dapur ..wahhh terliur gilosss
so semalam dengan ringan tulangnya pegi la buat  .. yeyn buat perisa stoberi (strawberry) ..
nanti nak buat coklat pulak .. lepas dah siap didih bagai pastu bekukan ...


Hari ni buka peti sejuk .... Alhamdulillah dadih yeyn menjadi ..heee ^___^
sedap pulak tu..haha..meh la makan jangan malu malu.. hik hik hik


dah maghrib , byee korang !

Tahukah anda apakah benda ini ?


guess what ?
pelik ?

haa nilah ikan ..
ya ya ni  ikan yang berada dibawah lautan ..
jaraknya kira kira 100km didasar lautan

unikkan ikan ni ? heee
SubhanaAllah , nilah ciptaan Allah .. yeyn pun tak jangka ikan rupanya

Hukum Memakai Legging Bersama Tudung

Ada lagi ke orang pakai legging ? ishhh tak takut dosa ke korang ? yang makcik2 dah ada pakcik2 (suami ) tu insaf insaf la.. isterikan kena jaga maruah suami.. perlu ke pakai seksi bagai kat depan orang ramai ..?

yang belum kahwin pun digalakkan sangat tak payah la pakai legging2 , skinny ke hapa ke .. tak molek pun tengok ..korang nampak macam kena shock culture je..Hehehe ^___^

Model Top UK Tanpa Tangan Kiri

Wanita British Kelly Knox telah dilahirkan tanpa tangan kiri, namun beliau menolak utk menggunakan tangan palsu.
Apabila beliau memenangi pertandingan BBC3, Kelly telah menjadi model terkenal.
Telah dilaporkan bahawa Kelly Knox merupakan supermodel pertama di dunia dengan satu tangan dan pihak media menggelarkannya sebagai wanita paling cantik selepas Venus.





dia cantik kan ? ^__^
korang jangan nak jealous sangat dengan dia, hehe .. setiap orang pasal ada kelebihan serta kekurangan masing masing ...dan rezeki kita semua lain lain ..


Koleksi Basikal Pelik

Read more: http://foren-6.blogspot.com/2011/01/koleksi-basikal-pelik.html#ixzz1RgFZQBJ5


Memang pelik pelik sungguh .. Terbaik! Untunglah diorang2 ni ^___^





habis je SPM kumpul kasut sekolah pastu buat cam gini ..hehehe







Bersin ?


i just found this ..hehe

Feel down

Hey you , can I ask a favour from you ? I just .... I want you this close to me .. can I ? em please ..

PRAMUGARI DAN ULAMA'

Seorang ulama sedang berada di dalam sebuah kapal terbang untuk ke sebuah negeri. apabila tiba waktu solat, dia pun ke tandas untuk berwuduk. Oleh kerana tandas di dalam kapal terbang terlalu kecil, maka beliau terpaksa membuka pintu tandas itu ketika berwuduk. Tatkala beliau sedang mengangkat salah satu dari kakinya ke sinki, seorang oramugari telah ternampak perbuatan ulama' itu lalu menegurnya...

Pramugari : (Dengan suara yang agak keras) Tuan tidak boleh memasukkan kaki ke dalam sinki itu, sebab mengotorkan sinki. Ini tempat basuh muka, bukan basuh kaki! 

Ulama' : (Dengan suara lembut dan penuh rendah diri) Berapa kali saudari mencuci muka saudari dalam satu hari?

Pramugari : (Dengan lagak angkuh) Huh! Dua atau tiga kali sehari!

Ulama' : (Dengan sifat bersahaja) saya mencuci kaki lima kali dalam sehari. Ini bererti kaki saya lebih bersih dari muka saudari!

Ibu kota hari ni dah macam William & Kate kahwin je - -"


Keadaan ini seakan akan sedang menyambut William & Kate kahwin je kan ? hik hik hik
dah la penat menengok news feed kat muka buku cakap benda sama - -" .. korang tade life ke ? yeyn nak pegi tido la cam ni.. heee ^___^

Abah mahu saya jadi seorang arkitek


yeyn dapat tawaran ke UiTM Pulau Pinang .. dan yeyn diberi peluang memilih mana mana course yang yeyn berminat .. yang sesuai pun hotel management , catering , tourism ...
abah kata " tayah la apply .. teruskan je dengan course sekarang .. nanti besar boleh yeyn jadi arkitek " 
auwwwwww ..tu kata abah ..makin bersemangat yeyn nak belajar sungguh2 nih .. if ada rezeki lepas yeyn tamat course sekarang ( lebih kurang 20bulan ) yeyn akan dihantar oleh pihak kolej ke UTM Johor untuk architecture ..ehem ehem ..heeeee ^__^ 

yeyn sayang abah ! Y( ^_^ )Y

Today's lunch pekena nasi kandar !



* atas ihsan Inchik Google *

hari ni yeyn tak memasak kat rumah .. akibat kepenatan yang tak pernah pernah hilang ..hahaha
tiba tiba rasa agak malas pulak hari .. so dengan bangganya pegi kedai tapau je .. mula mula susah jugak nak cari kedai sedap ..ye la kan selalunya yeyn masak je kat rumah .. kebetulan hari ni ada dua orang kawan yeyn datang rumah .. diorang datang jumpa konon rindu ..hehe ..last2 busy dengan assignment .. huh ?

masing masing tak tahu nak pegi mencekik kat mana ..last last ajak diorang pegi makan kat An nur nasi kandar .. sementara lil adek still ada kat dewan mill , yeyn pegi tapau dulu .. sampai sampai je kat kedai tu agak blurr ... sebab yeyn sungguh lama tak pegi mana mana kedai nasi kandar lepas yeyn diistiharkan alergik dengan ayam & seafood =.= ..salunya tapau ayam madu je ..

lepas habis tapau 4 bungkus ..sampai je rumah mencekik la tunggu hape lagi ..hehe ^____^
kenyangnya sampai sahur esok pun terasa ni .. punyalah superb gua cakap lu ! Hahaha

rasa macam nak guling guling je nih ( - . - )
bye korang .

Learn it

~ Belajarlah BERSYUKUR walau KEKURANGAN
~ Belajarlah IKHLAS walau TAK RELA
~ Belajarlah TAAT walau BERAT
~ Belajarlah MEMAHAMI walau TAK SEHATI
~ Belajarlah SETIA walau BANYAK GODAAN
~ Belajarlah MEMBERI walau TAK SEBERAPA
~ Belajarlah MENGASIHI walau kau DISAKITI
~ Belajarlah TENANG walau kau sedang GELISAH
~ Belajarlah PERCAYA walaupun SUSAH
♥ ALLAH will always be by your side. . . (",)

TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC



1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC.Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga!





yeyn dapat kat sini http://www.facebook.com/photo.php?fbid=239882879355466&set=p.239882879355466&type=1&ref=nf

dan just one word i can say Bodoh ^__^
kenapa korang follow benda benda ' clean ' sgt ni ? tolong bukak mata besar besar ... better korang istighfar banyak2 , pegi amek wuduk pastu pegi duduk mengadap kiblat then pegi baca al Quran .. PAHALA pun dapat la dari korang join menda yang entah apa apa . kamon kamon !

Hujan la pagi nih - -"

bangun awal pagi .. pastu jalan jalan pagi sambil pegi hantar lil adek kat dewan millenium .. how far ? 5 minute by car and 20-25minute by legs .. yeyn pegi hantar jalan kaki .. err emm yeah jalan jalan pagi ...

balik rumah semangat gila online ..apadahalkan bukan ada apa pun yang nak dionline kan sangat .. habis sangat pun main game je .. game je yg memahami yeyn .. hehehe .. okayh yeyn tipu pagi pagi ni ..

disebabkan tade benda nak buat yeyn pun blogwalking .. cara kuno la kan ..singgah blog orang sana sini .. jadi silent reader je ..nak komen tak tahu..hahaha ..dah tu promote blog sendiri * tak malunya *

pastu kena sound .. tetttt !!! okay pasni taknak dah promote blog sendiri kat group tu .. tak sproting langsung - -" .. yeyn dah ' leave out ' dari group tu .. huhuhu .. bukan apa just tak nak benda yang sama jadi lagi .. kesian yeyn pagi pagi yang sunyi sejuk dingin cam ni dah kena sound .. nasib nasib !

bye korang !

Salam Jumaat

Assalammualaikum semua ^__^

Dari Abu Hurairah r.a katanya ; Rasulullah SAW bersabda: " Sesungguhnya ALLAH tidak memandang rupa kamu , juga tidak memandang kepada harta kamu . Akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu , "
( Hadis Sahih Riwayat Muslim )

suka nengok movie Transformer

yeahhh FINALLY yeyn dapat juga tgk transformer .. bila ? malam semalam kat Sunway .. tengok show yang malam pukul 9 .. sampai rumah pukul 12midnight .. dan hari ni ada kelas pukul 8 .. terbaikkk !! punyalah mengantuk gila tadi ..sampai terlewat sikit ke kelas.. dah tu berlari lari anak tupai pegi kelas siap berbaju kurung .. Hahaha ..

yeyn tertarik dengan cerita2 macam transformer ni ..dia ada nilai2 yang patut kita ada dalam diri masing2 .. bila kita movie cam gini seolah2 macam tengah studying , learning .. dan cerita2 cam gini ada sejarah2 sikit ..  tatau la macam mna nak explain tapi memang totally best .. yeyn cukup suka .. cerita ni bukanlah semata2 percintaan antara manusia dgn robot2 tu atau peperangan saja .. tapi ia ada sifat2 lain jugak yang ada ..so chillex lah ..

apa2 pun transformer ni is the best bro !

Semperna 9JULAI 2011

Esok anda semua digalakkan membaca al - Quran banyak2 , zikirullah banyak2 , istighfar ...
mintak terang hati , buka hati , tunjuk jalan yang benar untuk kita semua ..
tempat di rumah masing2 .. lagipun esokkan cuti ...weekdays confirm korang tada masa kan asyik busy membuta tuli ..hehe ^__^


Segala perbalasan pasti ada jalan lurusnya.. Segala yang salah pasti juga ada betulnya ...
Thinking wisely before you wanna do anything , dont do it with nothing ..

" Peludah Warna "



wajib tengok video ni ! dah tengok? faham tak ? hehe ...tertarik part menghimpun lendir kahak .. dengar kahak je cam jijikkan ? kahak pun orang tak suka sebab penyakit dan sakit .. saya budak sastera! lendir kahak yang dimaksudkan adalah warna kuning .. so kurang pandai2 la fikir sajak ni .. yeayhh ! yeyn suka A. Samad Said ^___^

Diari seorang pelajar : Tomorrow's leader

Hai reader .. korang sihat ? yang lelaki pegi masjid tak ? hehe

hari ni masi lagi dalam minggu orentasi .. dan hari last la ..minggu depan dah start kelas .. so life jadi giloss padat maksima .. macam milo fuze gituww .. hehe
hari ni berbaju kurung lagi ...ayu la kan ..hahaha ..baju kurung hijau + bertudung bawal krim putih .. hari ni pakai baju milik arwah mak .. baju ni besar dgn yeyn tapi yeyn rasa selesa..sejuk je bila pakai .. ^__^

hari ni kitorang ada program Tomorrow's leader .. cerita pasal hidup bebas dari dadah .. macam ceramah / motivasi time sekolah dulu2 .. not bad la .. ada debat lagi .. time debat sumpah best gila ..
kebetulan yeyn satu group then budak yang yeyn suka time sekolah dulu ..auwwww ^__^

heee tu je cerita tuk hari ni pasal kolej .. minggu depan pasti ada yang lagi best ..hehe
byeee nak pegi mencekik ..

Artis Hot Yang Masih Berdarah Asia

1. Keanu Reeves
http://hermawayne.blogspot.com
Kakek atau nenek keturunan Cina.

2. Rob Schneider
http://hermawayne.blogspot.com
Nenek keturunan Filipina.

3. Kristin Kreuk
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan Cina.

4. The Rock
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan Samoa.

5. Ne-yo
http://hermawayne.blogspot.com
Nenek keturunan Cina.

6. Mark-Paul Gosselaar (Zack from Saved By The Bell)
http://hermawayne.blogspot.com
Nenek keturunan Indonesia.

7. Enrique Iglesias
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan Filipina. 

8. Eddie Van Halen
http://hermawayne.blogspot.com
Ibunya keturunan Cina-Malaysia.

9. Dean Cain
http://hermawayne.blogspot.com
Ayahnya keturunan Jepang.

10. Vanessa Hudgens
http://hermawayne.blogspot.com
Ibunya keturunan Filipina.

11. Chad Michael Murray
http://hermawayne.blogspot.com
Nenek keturunan Jepang.

12. Nicole Scherzinger
http://hermawayne.blogspot.com
Ayahnya keturunan Filipina.

13. Kirk Hammett (Metallica)
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan Filipina.

14. Freddie Mercury
http://hermawayne.blogspot.com
100% keturunan Parsi.

15. Bruno Mars
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan Filipina.

16. Norah Jones
http://hermawayne.blogspot.com
Ayah atau ibu keturunan India.

17. Naomi Campbell
http://hermawayne.blogspot.com
Nenek keturunan Cina.