Diari seorang pelajar : Today's class , i learned a BIG thing ..

Assalammualaikum semua .. korang sihat ? haa bagus ^___^
Malaysia panas kan ? *bajet cam duk luar negara* .. heee


yeyn baru je balik rumah .kelas hari ni habis pukul 5 .. dengan malas + penat penat penat ... yeyn tetap nak update pasal benda ni .. merujuk kepada tajuk Today's class , i wass learned a BIG thing .. that make my eyes open and make me feel " Ya Allah besarnya pengorbanan hambamu itu "

ini hanya pendapat yeyn .. yeyn tak tahu apa yang hamba Allah tu alami . yeyn belajar course lukisan senibina ..kira under architecture .. bawah architecture ni ada banyak cabang .. yeyn baru tahu semua ni semalam .. masa yeyn tengah usha Uitm Perak .. and no wonder yang yeyn dengan hamba Allah tu belajar dibawah satu bidang yang sama .. just level kami lain ..level dia lagilah tinggi .. pasti banyak keja kena buat..

yang buat yeyn rasa terharu lagi berbuak buak rasa bersalah tambah dengan kesalnya adalah masa lecture tu dengan cakap pasal  course yang yeyn amek ..katanya " course kamu ni kamu perlu bersedia dari bentuk fizikal kerana course kamu ni perlu kerja yang banyak .. sampai satu masa nanti kamu akan terasa macam tak cukup masa makan , rehat ... sampai kamu tido pun tak cukup " masa dengar lecture tu cakap macam tu yeyn rasa melayang je dengan rasa bersalah ..

yeyn ni terlalu memaksa dan terlalu penting diri sendiri .. terlalu mengharap yang terbaik .. sungguh yeyn kesal .. yeyn bersyukur satu je , walaupun hamba Allah tu sibuk dengan kerja2 dia , walaupun hanya sekali sekala dia bertanyakan khabar sampai yeyn terasa diri ni tak diperlukan.. yeyn bersyukur sebab sekurang2nya ada juga seciput masa yang dia luangkan untuk yeyn ..

lepas ni keja yeyn bertambah2 .. mungkin Allah nak tunjuk balik .. yeyn doakan hamba Allah tu berjaya dengan cemerlang ..yeyn akan kurangkan diri yeyn dalam hidup dia. .yeyn terasa diri yeyn ni satu beban bagi dia. .
yeyn mula sedar semua ni .. yeyn rasa bersalah .. " Awak ! maafkan saya eh.. "

Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: