the Title was RAYArayaRAYA

Assalammualaikum..





y'all pose ta neyh?hehe Syifa of coz la pose..OMG dah nak rye dah..
fenink2 shopping ta abeh lagi..haha..girl keje shopping je..normal la tu kan..
life is better with shopping with lots money..hahaha
sebenarnye Syifa sebak biler tibanyer raya..Syifa dah 4 tahun raya without MAMA.. MAMA Syifa dah meninggal lama dah.. (4tahun yg lalu )... time tu Syifa form one.. time last raya tu arwah memang tgh saket pun..sebak gler bila ingat time arwah pkai baju kurung raya tu walaupun tengah saket n arwah kuatkan diri duduk kat katil dengan ABAH and kami 5 beradik gilir2 salam dengan arwah and ABAH..time tu memang sedih tak terkata lah..tapi nangis dalam hati je..tanak arwah tahu..kan best if arwah still alive..mesti raya Syifa lebih bermakna..





walaupun Syifa ade stepmom Syifa tetap tak rasa yang stepmom macam MOM..tak tahu la..
benda tu tak bole paksa..bila Syifa tak bole terima it means memang tak bole terima...no one can force me..SORRY...



pape pun Syifa tetap strong dengan apa yang ALLAH swt tentukan..ALLAH swt bagi kita dugaan sebab ALLAH sayang kita..jadi, kita kena terima sebab apa yang berlaku semuanyer ade hikmah..kita kena kuat iman..



Syifa nak ziarah kubur arwah..tapi hari2 asyik hujan je..bila bole pegi...
hmmm tu pun dugaan gak..saba je la



HAAA...so korang korang yang masih ade mak, mama, ibu, umi, mummy, bonda and whatver la korang panggil..korang hargai dyowg elok elok...jangang saketi hati dia..korang tahu kan...bila dyowg terasa hati, haa korang dpt dosa besar then korang jadi anak derhaka then balasanyer NERAKA...ngerriii tu... hahahaha*ketawa jahat*
so korang berani tak nak saketi emak korang..haaa jangan cuba sesekali taw..
begitu juga dengan BAPA korang..



Alhamdulillah Syifa masih ade ABAH...ABAH RY adelah segala galanya bagi Syifa..ye la, Syifa ada ABAH je..siblings pun ade jugakk tapi ABAH the one...ABAH saya adalah SUPERHERO..sebab ape??



haa sebab ABAH saya strong, baek, penyabar, kuat iman, kuat agama, dedikasi, berpontesi, ketua....OMGGG kalau nak citer memang tak habes..
ABAH byk saba dengan sikap saya yg agak nakal kadang kadang...hehe
tapi ABAH faham..ABAH memang best..itu tak bermakna Syifa amek kesempatan tau..haa...




tapi Alhamdulillah la..hidup Syifa happy je bile adenye kawan kawan yang sanggup bersusah senang dengan Syifa..junior - junior kat skola, senoir - senoir skola, FAMILY, FAMILY TO BE*hehe,ade ke?tah*
tak lupa gak to MAMI ITA, UMI LIZA, IBU LIZA, MAK ROS (CR)..



walaupun 4 thn beraya tanpa arwah, Syfa gumbira kerana dah 3 thn RY beraya dengan ***** walaupun berjauhan..hope kami bahagia selama lamanya..amiin









haa now i'm wishing y'all SeLamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin..
dari hujung rambut hingga kehujung kaki..
jangan simpan dalam hati tak elok...
nak busuk pastu meletup..
kan kan...hehe




so siapa siapa yang mengenali diri ini Selamat Hari Raya kayh y'all..
sayang semua...




Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: