Kisah Cinta .. Cinta memang indah



Penah dengar lagu ni ? tak penah rugi la..dengar lerr best oo ..

CINTA MUKA BUKU .. jangan salah faham bukan pasal lagu ni yeyn nak cerita kat korang .. ni pasal orang yang bercinta di facebook / muka buku .. siap buat Jejaka A is relationship with Gadis B tak pun Gadis C is relationship with Jejaka D ..macam tu la lebih kurang ..hehe.. show whole world hampa couple ... tudiaa bukan nak buat buat cerita ni kenyataan la.. kat wall diorang mesti penuh " I LOVE YOU" , " I MISS YOU " .. post bebanyak kali lak tu .. * okay fine yeyn jealous ..haha * pendek kata ..diorang bercinta bagai nak rak , tengok profile picture perghh siap peluk peluk , kissing bagai .. kalau kat gambar banyak2 tu mana je ada si jejaka or si gadis pasti bertempek gak muka si gadis or si jejaka .. huh ! pastu orang like , comment bebanyakk.. antara commentnya ada " sweetnyeee korang " , " cepat2 la hampa kawen aku lapaq nasik minyak nih " , " awww sweet la both of u " , "comelnya gf kau " tak pun  " handsome giler pakwe ko " dan sebagainya..

fuhhhh ..hehe .. eh tayoh nak bercinta sangat la... bukan ape , bukan yeyn nak jealous sangat pun .. okay yeyn mengaku yeyn tengah bercinta dengan staedtler 4B ..hehehe .. apa yang yeyn tengok , bercinta bagai nak rak , rak tinggi2 ..dah tu Jejaka / Gadis is no longer in relationship " single " ..err macam mana la tu ? korang dah peluk2 bagai , dah spend masa ,DUIT banyak2 at last tak kemana pun haa.. sungguh buang masa ..

so pesanan ikhlas yeyn , yang masih dikerusi meja sekolah tu belajar belajar la bersungguh sungguh .. tak kisah la sekolah ke kolej ke , tapi kalau dah kat universiti tu lain cerita .heee

bercintalah dengan Allah swt , sesungguhnya cinta kita padaNya kekal abadi ^__^


notasaya::  yang pertama yeyn mintak maaf kalau ada yang terasa ..yeyn tada niat nak jatuhkan maruah sesiapa , tapi tak ke anda terfikir cara korang tu lagi la memalukan .. lagi satu ustaz ustazah penah kata kalau kita ada orang yang kita sayang tak kisah la boyfriend , girlfriend , suami , isteri , family ke sape2 la..jangan la kita sesekali letak gambar diorang kat tempat tempat umum macam kat laman laman sosial terutamanya sebab sesiapa je yang tengok gambar tersebut diorang pasti bersertakan doa .. contahnya macam " laki dia segak , bini biasa2 ja..hah tak lama dah depa esok lusa cerai la tu " okay itu contoh .. kitakan tahu setiap percakapan umpana satu doa ..kalau kita nak yang terbaik untuk diri kita , pandai2 la kita jaga sendiri  .. jadi renung2 dan selamat beramal .. Assalammualaikum ^__^

Facebook Comment Source : Facebook Comment

2 orang baik ✿:

H.J said...

yang di kerusi kuliah boleh tak nak bercinta..?ehe

cik-yeyn said...

tak digalakkan sangat ..hehe :D