The Things that really ANNYOYING and HATE that !

p/s: baca bicara ini dengan teliti serta suara yang merdu . ini kerana ketika yeyn menaip entri ini dengan batuk berserta suara yang sengauuu~ hehee .. mukadimah dah boringkan .. ikut korang la nak baca ke tak nak ..


Bismillah hirahmannirrahhim , Assalammualaikum semuaa  ^____^
dan lunch ke ? sihat dak ?


bila yeyn kurang sihat , yeyn akan jadi agak aktif plus sangat rajin . so nak jadikan cita yeyn bangun awal pagi tadi as usual . rutin harian untuk hari ni start with on lappy type http://www.mysoju.com/korean-drama/cinderellas-sister/ and continue the episode .. sekarang baru episode 9/20 .. Pukul 11 off lappy sebab pegi masak , pukul 12 on tv and watched NTV7 layan korean drama~ Coffee Prince .. oopsss that girls daily life.. korea sana sini .. hehe

selepas selesai sudah memasak dengan layan korean drama baru la nak citer part THE THING THAT REALLY ANNOYING AND HATE THAT !
yang atas tu saja nak citer je .. tada kene mengena pun ..

lepas masak yeyn pun kemas rumah ..sebab seminggu lebih tinggal rumah pegi bercuti ... First of all i really MAD about this .. kerja rumah yeyn sorang je buat sebab semua orang busy dan LELAKI ..  bila semua benda yeyn kena buat jadi pantang sangat la kalau ada orang suka buat kerja tak habis .. maaf entri ni agak emo sikit ..huhuhu

yeyn just nak share benda benda yang yeyn tak suka je..
macam bila ada orang mengubah sesuatu benda or barang dari tempat asal .. macam dia sengaja mengubah untuk keselesaan diri sendiri padahal orang lain dah biasa dan lebih selesa .. pastu bila orang tu pandai ambil sesuatu barang , then pandai guna barang tu last2 lepar je rata rata ..arghhh memang nak kena maki .. pastu bila orang tu pandai pandai buang sesuatu tanpa gantikan yang baru ... yang tu pun yeyn tak suka .. bila dia buang tu kira macam bagus la tapi bila dia tak gantikan balik kira dah menyusahkan orang pulak ..NOT GOOD ! so please la berhenti menyusahkan orang sekeliling kita .. yeyn rasa nak sepak laju laju je.. yeyn nak pegi sembur kat orang tu pun macam tak molek apa yang yeyn boleh buat yeyn sembur kat orang dekat dia .. pandai pandai la orang dekat dia nasihat dia elok elok.

kita sama sama boleh berkerjasama so why dont you bertolak ansur balik ..bukan susah pun ..senang jeh ...
when i started hate something u do i will hate you too .. first memang annoying , masa rasa annoying menyampah yeyn boleh sabar boleh maafkan but bila dah peringkat fed up .. yeyn akan emo je memanjang dengan orang tu .. so boleh tuju lagu ? Hahaha
entri ni yeyn tuju kat semua orang la.. dekat or jauh .. yang jauh tu sama sama la jaga hati dan perasaan orang lain . jangan fikir kita je ..
kalau kita senang , bagi la orang lain rasa senang tu bersama ..bila orang tu susah kita tolong , jangan diam je DAN jangan bila susah baru nak terkapai kapai mintak tolong ..

Adiossss~


Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: