Allah Maha Adil

Mood : lapar lapar lapar

masa tengah upload gamba ni , azan pun berkumandang tanda masuk waktu solat .. tibatiba yeyn cakap dalam hati sorang sorang ..
" eh eh pukul berapa sekarang ( sambil tengok jam tergantung segak kat dinding . 1.20 ? ) "
yeyn pun mengeluh panjang ..
tadi yeyn bangun awal then tak tido balik sebab tak ngantuk ..terus online..
ingatkan time tu pukul 11.30 nak hanyut la kejap * padahal memang dah tersengguk2 ngantuk *
dengan kelajuan kipas yang memusing kencang .. perghhh sedap gilaa , sejuk je tido .


pastu yeyn sedar * mamun kot * dah pukul 1.30 .. kalut kalut pegi mandi .. singgah dapur makan cekelat sikit
pastu siap siap ..capai lappy nak layan citer Hikayat Merong Mahawangsa buat kali kedua ..
tiba tiba dengar azan .. terpinga pinga yeyn kejap , belek belek jam dinding yang handsome tergantung tu 
" laa baru pukul 1.20 , tadi tu pukul 12.30 ke  ?" alah selalu kena tipu dengan jam ... eh eh ke yeyn yang fail tengok jam ? -___-

,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
nampak gamba atas ni ? tibatiba sentimental .. Mary siap buat album " bye bye " lagi 
sebak la jugak .. kawan yang  selalu sama sama ni tiba tiba kena perpisah sementara .. ala over la yeyn ni
dia pegi study je .. tengok ayat 3 last  dia.. sama sama tido lewat , sama sama buat dosa kering * opppss * , sama sama share apa2 yang best , menarik ..

Semua ni Allah dah tentukan .. walau apa pun yang terjadi Allah dah tentukan , kira takdir la ..
pasti ada yang terbaiknya..
Allah maha Adil .. dunia tada kejam mana pun.. kalau kita nak HAPPY je sampai bila bila.. bila masa nak sedih .. berilah peluang happy tu kat orang lain sama .. Sebab tu yeyn kata Allah tu maha Adil .. ada hari kita bahagia , ada hari kita sedih .. macam pepatah kata hidup kita ni macam sebuah roda .. kadang kadang kita ada atas , kadang kadang kat tepi , kadang kadang kat bawah ..
semua tu Allah nak uji kita ni jenis yang macam mna , lupa diri ke apa ke .. kan kan ?

so renung renunglah .. dan sentiasa ingat Allah tu wujud~



Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: