Dear Abah


 Petang yang agak mendung tapi ta hujanhujan lagi macam semalam dan sebelum yeyn gerak pegi amek wuduk dan solat Asar .. Saya nak buat pengakuan sikit ney .. Ikhlas dari lubuk pendalaman hati kecil saya
.. Saya sayang Abah saya .. My ABAH is better than your Dad la ... dan saya mengaku penah lukakan hati Abah dengan sikap buruk saya yang malas belajar .. T___T .. Abah ta penah pun "boring" doakan tuk yeyn . Abah juga ta penah nak buang yeyn or rasa menyampah , fed up kat yeyn .. Abah mampu nasihat and marah  .. Abah penah rotan yeyn masa umo ..emm err skola rendah kot .. sebab yeyn malas nak buat Maths .. at last yeyn dapat Maths A dlm UPSR.. Mekaseh Abah .. Yeyn penah buat Abah nangis . Kalau nak ikutkan itu bukan salah yeyn pun ..Salah "auntie" tu , sebab dea salu hasut2 fikiran yeyn .. yeyn pun dah jadi keliru .. emm mungkin salah yeyn jugak sebab asyik dengar cakap "auntie" tu je .. Honestly yeyn ta penah belakangkan Abah dalam apa jua yeyn nak buat ..  penah jugak la Abah salah tafsir .. tapi yeyn ta penah salahkan Abah pun .. Abah ta salah .. memang adat manusia yang selalu menilai ikut pandangan dari hal yang sebenarnya terlebih dahulu .. Yeyn salu doakan Abah lepas solat .. Yeyn ta penah lupakan Abah bila2 masa pun .. Abah always ada untuk yeyn , walaupun Abah kerap luangkan masa kat "sana" .. yeyn nak mengaku lagi yeyn kurang kasih sayang seorang ibu , sebab Mama meninggal masa yeyn umo 13 tahun .. kata orang umo segedabakk tu dah bole bedikari TAPI yeyn ney anak perempuan tunggal , ye yeyn ANAK MANJA, yeyn manja dengan arwah sebab Abah manjakan lil adek (time tu dea baby) .. orang salu salah anggap pada yeyn , ye la kan kebanyakkan org yang senasib macam yeyn tade Mama ney , dea orang salu lepak , sosial sana sini .. tapi Yeyn bukan spesis tu tau .. yeyn salu ingat yang yeyn ada Abah , dan Abah masih sayangkan yeyn .. then yeyn akan ingat kat lil adek sebab if yeyn belah dari rumah .. dea sorang2 .. abang2 dah besa panjang , da kawen , stay jauh .. so if yeyn tada ..haa only ALLAH know ...

Dear Abah , kalau Abah nak tahu kan .. yeyn betul2 ta sanggup nak pegi skola esok amek , tengok dan bawak balek slip result SPM tu .. yeyn cuma kurang keyakinan .. Abah tahu kan yeyn kurang pandai tapi comel ..hee .. yeyn sedar , yeyn ta macam abang2 , lil adek .. dea orang pandai2 ... result semua A ... yeyn ? salu je dapat merah2  T____T  ... SPM pun budak sastera je , bukan budak sains macam abang2 .. abang2 belajar skola asrama , sains lagi tu . yeyn ? skola harian biasa je ..


 ABAH , yeyn nak mintak maaf sangat2 if result SPM yang bakal yeyn pegi hamek esok mengecewakan Abah ..  Yeyn dah cuba sedaya upaya , klau teruk mungkin bukan rezeki yeyn , yeyn redha Abah .. "IF" result esok sangat mengembirakan hati Abah , Abah anggap la itu sebagai hadiah pengorbanan Abah selama ni ..



apaapa pun yeyn JANJI , whatever it is yeyn will never forget Abah and all your sacrifice ..  that's my word  ^__^ .. Yeyn tanak jadi anak derhaka .. Yeyn nak Abah bahagia di dunia juga di akhirat ..


Abah salu doakan yeyn agar bahagia & berjaya didunia juga di akhirat .. InsyaALLAH Abah ...
Semoga Abah panjangkan umur Abah , murah rezeki serta sentiasa dilindungi  ^___^



Daripada Anak Perempuan Tunggal Abah ,
Syifa Syazana




Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: