They Make It ~ Alhamdulillah


azan Asar dah .. jum pegi solat .. but jap jap nak buat satu entri ja then solat ~!
Assalammualaikum , Hai , Hey , Hello ,  Hi

tanak bebel banyak banyak .. 
just nak cakap kita ni manusia biasa , bukan superman atau wonder women ..
Allah swt adalah segala galanya ..mana ada dah yang lebih hebat ..

kita juga takan pernah terlepas dengan drama , sinetron , senario , telenovela kehidupan..
semua tu dugaan dari Allah swt kepada kita..dugaan tu semua orang hadapi ..tak kira hebat , tinggi darjat mana pun orang tu .. Allah tetap nak menguji kita , bukan nak bebankan kita .. dugaan just nak tahu setakat mana kita mampu hadapi .. Allah bagi kita dugaan sebab Allah sayang kita .. setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya .. All we need just one word ' SABAR'
dan semua yang kita impikan tak semuanya indah .. dah bukan semuanya datang tergolek , bergolek depan kita ..banyak banyak sabar dan ingat Allah selalu .. so perbanyakkan amal kita , zikir ,solat
insyaAllah  ^____^

yeyn juga tak terlepas dari dugaan ..actually semua orang ada dugaannya..cuma besar , kecil .. lambat dan cepat ..tu je beza kita.. yeyn bukan nak burukkan memana pihak or nak banggakan diri .. 
Siapalah yeyn nak tentukan semua ..?


motif yeyn buat benda ni .. yeyn harap sangat tuan puan empunya badan yang selalu sangat nak calar calar hati & perasaan yeyn .. udah udah , cuba la insaf .. kalau setakat mampu buat yeyn down , menangis ...
apa sangatlah diorang dapat ? emas jauh dari langit ke?
korang buat la banyak mana pun .. yeyn tetap sabar dan terus bersabar .. yeyn tahu siapa yeyn ..
" Ini saya bukan awak "
mungkin diantara bukan niat nak sakitkan hati yeyn tapi agak agak la bro, ayat tu kasi tapis sikit ..
kalau tak puas hati pun .. cakap direct je ..yeyn tak kisah ..
yeyn pun bukan sempurna sangat ,selalu buat silap .. btw tada sapa pun perfect kat dunia ni semua sama ja



Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: