Your My Everything


Heyyy korangg .. Assalamualaikum
korang korang sihat ?? dah breakfast ??
yeyn tengah makan .......tak makan lagi ..bangun bangun terus mengadap laptop ..online mukabuku jap macam biasa la pergi harvest tanaman kat cityville ..WAJIB buat tiap tiap hari .. yeyn bukan ada peminat pun yang nak kena layan tiap tiap hari ..yeyn hotsentap je..kuat sentap tahu ?


bila online je mesti ada ja benda yang tak sedap mata memandang lagi kurang enak mulut membaca..
orang orang yang hot bercinta sekarang suka lebihkan kekasih dari family ..kejadahnya.. cinta kekasih membawa ke syurga ke ? then ada lak yang anggap buah hati tu macam suami ... jarang ar jumpa lelaki yang anggap girlfriend dia isteri...for sure la everyday kena bebel..ye dak? tak suka la orang buat macam tu ..tak endah parents , tak nak dengar cakap mak ayah ..dah tu suka buat keputusan sendiri dah belakangkan mummy & daddy diorang .. tak tahu ke tu dosa besar..masa sekolah dulu mengaji tak habis eh ? time subjek agama tido ? dasar viadapvogue..

apa la nak jadi dengan dunia sekarang .. sekarang parents lak kena hormat dengan keputusan anak anak..kena dengar apa ja anak anak nak .. Yeyn bukan anak yang macam tu...yeyn suka dengar apa saja yang abah putus kan..bagi yeyn itulah yang terbaik ..kalau tak dengar cakap abah , yeyn nak dengar cakap sapa lagi ye dak? apa yang parents kita nak mesti ada kebaikan...parents mana nak anak dia gedubuk jatuh tergolek golek ?jahat mana pun parents tu dia mesti nak yang terbaik untuk anak dia..kankan ?

tapi hari ni berapa sangat je anak anak yang hargai semua tu.. susah sangat ke diorang nak mengutamakan parents diorang dari buah hati , limpa hati , permata patung , errr kejadah bagai ..

semperna hari yang tada apa apa semperna..yeyn sarankan cintai lah kedua dua ibu bapa kita..tanpa mereka tada la kita...tada la korang jadi blogger blogger . kankan ? kasih ibu bawa ke syurga.. untung sangat korang yang masih ada mak , ibu , bonda , mom , mama , mummy ...tak kisah la apa yang korang panggil ..
ye sangat beruntung dari yeyn ..yeyn ingat lagi kata seorang ustazah ni, yeyn pun tak sure benda ni betul ke tak...kalau betul sumpah sedih .. ustazah tu kata "syurga tu di bawah telapak kaki ibu , tapi kamu (yeyn ) susah la nak dapat nikmat tu ..."  T-T

nak buat macam mana dah takdir telah menentukan segala galanya...ada hikmah di sebalik semua ni.. yeyn redha .

. 
okay nak out ...
Assalammualaikum..nak pegi mencekik ..perut duk meragam mintak penampau kencang ..
thanks baca .. hayati lah  ^_________^
masih belum terlambat untuk kita insaf ..


Facebook Comment Source : Facebook Comment

0 orang baik ✿: